Träning

Har ni deltagit på ytterligare två träningar, varav en utomhus.

På den första träningen, i fredgas, hade vi tillgång till Ekebys konstgräs plan. Efter som att vi hade tillgång till en sån fin plan valde vi att utnyttja det och spela så mycket match som möjligt, uppskattningsvis en halvtimme. Matchen spelades mot UIF Ekeby och vanns med 7-1. Innan matchen höll jag i en uppvärmning bestående av jogging. Sedan instruerade jag även en passningsövning som bygger på att vara 4 personer och passa den runt en ensam person som springer i mitten och jagar bollen. Det gick bra. Under själva matchen var jag ansvarig för att håll koll på bytena, jag klockade så att alla fick spela like mycket.

På nästa träning, i söndags, var vi återigen innomhus, vilket försämmras förutsättningarna avsevärt. Vi valde att fokusera på teknik efter en uppvärmning bestående av jogging runt salen. Vi jobbade med två teknikövningar, en hinderbana där spelarna fick öva på att driva bollen förbi olika hinder i fart och en passningsövning. Passningövingen istruerades av mig och Jakob och var mycket populär, de hade aldrig använt den förut. Trotts den lilla salen avslutade vi med lite match. Jag reagerade på att lagen som huvudtränaren delade i var väldigt ojämna. Det resulterade i att de röda laget, vann, mot det gröna laget med 5-1.

Inlägg

Vi har nu äntligen börjat träna med laget. det kommer vi fortsättningsvis att göra 2 gånger i veckan, fredagar och söndagar. Varpå vi kommer in i det hela mer och lär känna spelarna kommer vi att börjar styra uppläggen av träningarna mer och mer enligt det vi lärde oss på kursen vi gick på i Östhammar.

Jag missade till min stora besvikelse föräldramötet pga ett missförstånd i kommunikationen, men det var inga störra problem eftersom att jag fick den informationen jag behövde under den första träningen. Information om träningstider, matchscheman och så vidare.

På den första träningen jobbade vi enligt vad vi lärde oss i kursen, med uppvärmning, sedan mycket jobb med boll för att utveckal spelarnas teknik. Jag reagerade dock på att det inte spelades någon match. Att spela matcher under träningar är väldigt viktigt i den här åldern och bör prioriteras för att utveckla pojkarnas spelförståelse, det är något som jag kommer ta upp med tränarna under nästa träningstillfälle.  

RSS 2.0