Inlägg om kursen.

Kursen var uppdelad i en teoretisk del där vi fick sitta och lyssna, och en pratisk del på eftermidagen då vi fick pröva det vi lärt oss på riktigt i en träningssituation. Sist men inte minst fick vi, göra ett "slutprov" som gick ut på att vi skulle redigera träningsupplägget som vi gjorde på morgonen med hjälp av våra nya kunskaper.

Under den teoretiska delen satt vi bakom bänkar och lyssnade och tog anteckningar. Det handlade först och främst och psykolgi och hur unga människor utvecklas. Vi fick också lära oss hur ett lämpligt träningsprogram kan se ut. Hur ska man hantera olika individer i olika situationer? Hur ska man samla en grupp för att få maximal uppmärksamhet? sådana saker lärde vi oss också. Små detaljer.

Under den praktiska delen var vi en gympasal på brandstationen där vi spelade fotboll. Vi fick testa övningarna som vi lärt oss och fick därmed en klarare bild om hur de ska utföras. Vi spelade ocksp lite match. Avslutningsvis gjorde vi ett litet prov där vi fick bevisa att vi lärt oss något. Sedan fick vi ett litet diplom som bevis på att vi har gått kursen. Mitt namn står också i SvFFs databas.

Samanfattande uppdaternade inlägg.

Efter att ha haft ett möte med Conny i skolans elevkök, eftersom att han är huvudansvarig i UIF, är jag nu medlem i klubben. Det blev jag genom att skicka ett mail till deras ekonomi ansvarige. Hon svarade med ett inbetalningsnummer på vilket jag betalde in en mindre summa pengar i medlemmsavgift.

I egenskap av medlem i UIF var dem snälla nog att betala för min tränar kurs, i gengäld kommer jag givetvis att hjälpa till inom klubben på träningar i det lag jag tilldelas efter jul. Kursen gick av stapeln i Östhammar och jag har i och med den, nu licens att träna ett fotbollslag enligt svenska fotbolls föreningen.

Kursen byggde först och främst på idrottspsykologi snarare än konkret taktik. Detta på grund av att taktik kommer i andra hand i så här låga åldrar. Det huvudsakliga är att hjälpa individera utvecklas i sitt eget tempo så gått det går. Dom ska ha roligt. Vi lärde oss även bitar som träningsupplägg. Hur ska en träning utformas för att unga spelare ska utvecklas så bra som möjligt. Vi fick konkreta tips på övningar som passar bra.

Nu hoppas jag att du har fått ökad  förståelse om var i processen jag befinner mig. Jag ber om ursäkt för den bristfälliga uppdateringen. Ett längre och mer ingående inlägg finns att vänta under de lovet. stay tuned!!!!!!!!!!

RSS 2.0